Twój koszyk jest pusty

Infolinia: + 48 7300 3 7300 codziennie w godzinach od 1000 do 1800
Polityka prywatności sklepu mebleSTAR

DANE OSOBOWE I POLITYKA PRYWATNOŚCI

1.  Administratorem danych w rozumieniu ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych jest firma Trendy Media Group S.C. Krzysztof Pestka - Łomnicki i Ewa Rogozińska, Kowalew ul. Rzemieślnicza 11, 63-300 Pleszew. Dane osobowe przetwarzane są w następujących celach:

*  w związku z koniecznością realizacji umowy sprzedaży na podstawie zamówienia złożonego w Sklepie przez Klienta,
*  w związku rejestracją konta Klienta w Sklepie,
*  w związku z obsługą reklamacji i zwrotów wynikających z zawartej umowy sprzedaży,
*  dla potrzeb technicznych i statystycznych Sklepu,
*  dla potrzeb marketingowych,
*  w celu wysyłania newslettera, w tym informacji handlowych, po wcześniejszej zgodzie Klienta.

2.  Administrator danych przechowuje i przetwarza następujące dane Klientów:

*  imię i nazwisko,
*  adres e-mail,
*  nr telefonu,
*  adres korespondencyjny (ulica, nr domu, nr mieszkania, kod pocztowy, miasto, kraj),
*  w przypadku firm dodatkowo dane firmy (nazwa, adres, numer NIP).

3.  Każdy Klient Sklepu ma możliwość wglądu i aktualizacji danych dotyczących jego osoby. Podanie danych ma charakter dobrowolny, choć jest to niezbędne, by mogły zostać zrealizowane cele wskazane w pkt. 1.

4.  Sklep jest uprawniony do ujawnienia danych osobowych przez siebie administrowanych jedynie podmiotom uprawnionym na podstawie obowiązujących przepisów prawa.

5.  Informacje zawarte w logach dostępowych mogą zawierać różne dane np. adres IP. Właściciel Sklepu wykorzystuje je wyłącznie w celach technicznych. Sklep zastrzega sobie możliwość udostępniania danych, o których tu mowa, do podmiotów uprawnionych na podstawie przepisów szczególnych (np. organom ścigania).

6.  Sklep wykorzystuje cookies, czyli małe pliki tekstowe wysyłane do komputera Klienta, w których znajdują się informacje niezbędne do prawidłowego funkcjonowania Sklepu, w szczególności procesu autoryzacji. Za pomocą plików cookies nie są przetwarzane lub przechowywane dane osobowe.

7.  Pliki cookies wykorzystywane są do uproszczenia lub umorzenia danej operacji w tym między innymi do zapamiętywania danych niezbędnych do logowania Klienta, lepszego dopasowania Sklepu do potrzeb Klienta, tworzenia statystyk oglądalności. Warunkiem działania cookies jest ich akceptacja przez przeglądarkę oraz ich nieusuwanie.

8.  Szczegóły dotyczące wykorzystywania plików cookies reguluje osobny dokument dostępny pod adresem: polityka plików cookies.